divendres, 5 de setembre de 2014

Va de flors


Si el mes passat comentàvem els beneficis dels horts urbans en les persones, aquest ens sembla un bon moment per fixar-nos en el conreu ja no d’hortalisses sinó de plantes, flors i jardins.

I és que a escala general, setembre ens sembla adequat per remoure, treure la malura i adobar la terra. Un petit secret perquè en arribar la primavera, com apunten les revistes especialitzades o calendaris de jardineria i horticultura de la biblioteca, tot floreixi amb esplendor.

Si la raó estètica no et motiva el suficient, de les plantes ornamentals t’oferim altres característiques que potser despertaran la teva curiositat per venir a la biblioteca. Ens referim al llenguatge de les flors, una forma de comunicació molt utilitzada durant el romanticisme i l’època Victoriana, que a manera de codi específic, relaciona flors amb sentiments.

Una pràctica principalment femenina i que recullen novel·les com la de Vanessa Diffenbaugh o de Lisa See, aquesta darrera referida també a una forma de comunicació secreta usada per les dones de la Xina de fa dos segles. Totes dues novel·les són molt recomanables, siguis noi o noia.

I és que per als temes amorosos, tal com mostra la poesia, les flors són un llenguatge universal tan versàtil com les novel·les de la  Mercè Rodoreda, plenes de matisos florals com la tendresa, l’enamorament o la passió i tots equivalents en diferent grau, a l’amor com a sentiment.

Ara bé, si no tens el posat romàntic, i prefereixes el contingut a la forma, obviarem les característiques anteriors, com també les tècniques del dibuix d’usar les flors en l’art o la decoració  dels arranjaments florals i et proposarem altres usos.

Per exemple, et pots decantar pels atributs saludables de les plantes medicinals, el seu ús terapèutic en el cas de la Flors de Bach, o simplement, dotar als teus plats d’un aire gastronòmic diferent, cuinant amb flors.

En qualsevol cas, estem segurs que qualsevol motiu que escullis, serà prou bo per a llaurar una afició que guanya adeptes cada dia. I per descomptat, que aquest motiu et serveixi com a pretext, vinguis a la biblioteca i t’enduguis els llibres en préstec!

ETIQUETES

#latriadelabmr (4) #monllibresbmr16 (2) #‎músicsdesantfeliubmr‬ (6) #robaunpoema (2) 2015 any de les biblioteques (15) activitats (402) Agustí Vilar (3) ampliació (1) aparadors culturals (1) aprenentatge d'idiomes (10) aula de cinema (4) aula TIC (7) aules d'estudi (7) autopréstec (2) autors (18) autors locals (17) BibblioJoc (1) BiblioCONCURS (7) biblioLab (5) bibliomania (62) biblioproposta (205) Biblioteca a l'Auditori (11) biblioteca virtual (86) BiblioVOLUNTARIS (1) bookfacefriday (17) bústia de retorn (1) campanya solidària (2) carnet (19) Centenari Roald Dahl (2) Centres d'Interès (2) cinema (47) Club d'Anime i Còmic (24) club de lectura (56) Club de lectura per a joves (1) club del llibre (1) Code Club Sant Feliu (1) col·lecció local (1) còmic (29) De l'hort a la biblioteca (4) dones (1) eBiblio (3) els més prestats (1) entrevistes virtuals (19) Escriure en català (20) espai jove (33) Espai viatges (1) estadístiques (1) Et recomanem (56) exposicions (51) facebook (1) formació (1) gaudilectors (1) guies de lectura (41) Historia amb crispetes (2) hora del conte (62) horari (31) II Setmana de Poesia (21) inauguració (2) infantil (259) informació local (62) instagram (26) Joana Raspall (31) joves (3) laboratoris de lectura (22) lectura (2) lectura fàcil (2) lectures en veu alta (24) LiceuBib (1) llibres electrònics (2) local (6) Maite Carranza (8) mapa (1) minimúsics (1) Món Laboral (2) Montserrat Roig (10) música (33) Nadal (1) notícies (25) nova bibliosantfeliu (8) novel·la (72) novetats (125) passatemps (10) poesia (26) Premi Martí Dot (6) Premis literaris (9) presentacions de llibres (31) prestatges virtuals (6) préstec (2) racó de pares i mares (12) recomanacions (8) recursos i coneixements (3) recursos web (5) remodelació (1) revistes (15) revistes i diaris (2) Ricard Clausells (1) salut (1) Sant Feliu (2) serveis (13) Setmana de Poesia de Sant Feliu de Llobregat (1) taller (1) Tertúlia Martí Dot (4) tertúlies d'art (89) Trobada Poètica Martí Dot (4) Vespres de cinema (11) Vida Sana (2) visites (3) xarxes socials (29) XBM (1)

ARXIU DEL BLOG