dilluns, 12 de març de 2012

Xerrada trastorns del comportament alimentariEl Departament de Salut de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l'Associació Eba han organitzat pel dimecres 14 de març una xerrada col·loqui anomenada "Anorexia y pubertad: ¿crecer no está de moda?" amb la participació de  Francisco Burgos, psiquiatra infantil i juvenil i  Alberto Valentinuzzi, psicòleg clínic.
L'acte tindra lloc a la sala de la Torre del Roser a les 19 h, al costat de la biblioteca Montserrat Roig, al carrer Joan XXIII, 14.


T’hem preparat una guia amb materials que pots trobar a la biblioteca al voltant de l'anorèxia i l'alimentació a l'adolescència:
Guia

Tipus de trastorns

  • L'anorèxia nerviosa: es caracteritza per començar i portar una dieta restrictiva amb el desig d'arribar a un pes per sota del normal i mantenir-lo. En un inici, aquesta pèrdua de pes és voluntària, però després la persona malalta perd el control sobre el seu cos.
  • La bulímia nerviosa: es distingeix de l'anorèxia per l'adopció de conductes de purga (vòmits, exercici en excés, utilització de laxants, entre altres) amb l'única finalitat de no augmentar de pes o de disminuir-lo.

  • El trastorn per afartament: es caracteritza per la ingesta de grans quantitats de menjar, té com a conseqüència immediata el sobrepès, l'obesitat i tots els riscos que hi estan associats (diabetis, hipertensió, hipercolesterolèmia, entre altres).

  • Trastorns atípics o no especificats: són els que no compleixen tots els criteris diagnòstics d’anorèxia o bulímia, però no per això es tracta de trastorns de menys gravetat, com per exemple disminució de pes important sense arribar a perdre la menstruació o afartaments amb una freqüència inferior a la necessària per ser considerada bulímia nerviosa. El trastorn per afartaments s'inclouria en aquest grup.
Tots aquests trastorns produeixen alteracions biològiques i psicològiques importants en les persones malaltes, i també els ocasionen un greu procés de desadaptació a l'entorn, que els aïlla de les amistats. La família pateix intensament la malaltia perquè veu modificats els seus hàbits i relacions i, com a conseqüència, tendeix a la desorganització. En la gran majoria de casos és necessària l'ajuda terapèutica.

(Font: Gencat Canal Salut. Generalitat de Catalunya. [en línia] http://www20.gencat.cat/portal/site/canalsalut) 


                                           
 On adreçar-vos

Trobareu més informació al Servei d'Orientació de l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB). Aquest servei ofereix ajuda i informació a través del correu electrònic, del telèfon o de l'entrevista presencial:
Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB)
Tel. 93 454 92 75. Adreça electrònica: acab@acab.org

ETIQUETES

#latriadelabmr (4) #monllibresbmr16 (2) #‎músicsdesantfeliubmr‬ (6) #robaunpoema (2) 2015 any de les biblioteques (15) activitats (418) Agustí Vilar (3) ampliació (1) aparadors culturals (1) aprenentatge d'idiomes (10) aula de cinema (4) aula TIC (7) aules d'estudi (7) autopréstec (2) autors (18) autors locals (17) BibblioJoc (1) BiblioCONCURS (7) biblioLab (7) bibliomania (62) biblioproposta (205) Biblioteca a l'Auditori (11) biblioteca virtual (86) BiblioVOLUNTARIS (1) bookfacefriday (17) bústia de retorn (1) campanya solidària (2) carnet (19) Centenari Roald Dahl (2) Centres d'Interès (2) cinema (49) Club d'Anime i Còmic (25) club de lectura (56) Club de lectura per a joves (1) club del llibre (1) Code Club Sant Feliu (1) col·lecció local (1) còmic (29) De l'hort a la biblioteca (4) dones (1) eBiblio (3) els més prestats (1) entrevistes virtuals (19) Escriure en català (20) espai jove (33) Espai viatges (1) estadístiques (1) Et recomanem (56) exposicions (52) facebook (1) formació (1) gaudilectors (1) guies de lectura (41) Historia amb crispetes (3) hora del conte (64) horari (32) II Setmana de Poesia (21) inauguració (2) infantil (263) informació local (62) instagram (26) Joana Raspall (31) joves (4) laboratoris de lectura (22) lectura (2) lectura fàcil (2) lectures en veu alta (25) LiceuBib (1) llibres electrònics (2) local (6) Maite Carranza (8) mapa (1) minimúsics (2) Món Laboral (2) Montserrat Roig (10) música (34) Nadal (1) notícies (25) nova bibliosantfeliu (8) novel·la (72) novetats (126) passatemps (10) poesia (26) Premi Martí Dot (6) Premis literaris (9) presentacions de llibres (35) prestatges virtuals (6) préstec (2) Racó de l'artista (1) racó de pares i mares (12) recomanacions (8) recursos i coneixements (3) recursos web (5) remodelació (1) revistes (15) revistes i diaris (2) Ricard Clausells (1) salut (1) Sant Feliu (3) serveis (13) Setmana de Poesia de Sant Feliu de Llobregat (4) taller (3) Tertúlia Martí Dot (4) tertúlies d'art (90) Trobada Poètica Martí Dot (4) Vespres de cinema (11) Vespres negres (1) Vida Sana (2) visites (3) xarxes socials (29) XBM (1) xerrada (1)

ARXIU DEL BLOG